Kortdurende opvang

De kortdurende opvang van KesslerPerspektief is bedoeld voor mensen die tijdelijk geen dak boven hun hoofd hebben en nergens anders terechtkunnen. Bijvoorbeeld vanwege, een woningontruiming, een faillissement, schulden, verslavings- of ggz-problematiek. 

Wat houdt Kortdurende opvang in?

Kom je in aanmerking voor kortdurende opvang? Dan kun je terecht op één van onze verblijfslocaties. In Delft bewoon je een zelfstandig appartement of woning met alle benodigde voorzieningen. In Den Haag bewoon je een kamer in een groepswoning. Je deelt faciliteiten als een woonkamer, keuken, douche en toilet. Drie keer per dag krijg je een maaltijd aangeboden. 

Krijg je ook begeleiding en ondersteuning? Dan richten we ons samen op het uit de weg ruimen van de dingen die een zelfstandige woon- en leefsituatie (tijdelijk) in de weg staan. We onderzoeken wat er speelt er in jouw leven. Wat heeft geleid tot de dakloosheid? Wat zijn jouw persoonlijke mogelijkheden en beperkingen? Hoe kunnen wij hier zo goed mogelijk op aansluiten? En wat is er nodig om het leven weer zelfstandig vorm te geven? We kunnen bijvoorbeeld helpen bij het vinden van passende huisvesting en/of werk, bij het op orde brengen van de financiën of het aanpakken van een verslaving.

Wij geloven in herstel en nieuwe kansen. Ons doel is dan ook om voor elke bestaanszekerheid te vergoten en dakloosheid te bestrijden. Wij werken hiertoe samen met diverse ketenpartners op gebied van zorg en welzijn. Wanneer zelfstandig wonen toch niet haalbaar blijkt, leiden wij iemand richting een beschermde woonplek of de langdurige zorg.