Ons Verhaal

KesslerPerspektief is een gespecialiseerde, professionele organisatie die staat voor herstel en participatie van mensen die dakloos zijn, nog niet zelfstandig kunnen wonen vanwege hun psychiatrische en/of sociaal-maatschappelijke problemen. We helpen hen om in balans te komen en hun leven weer vorm te geven. Hierbij focussen we op kansen, mogelijkheden en persoonlijke groei. Dit doen we altijd op een openhartige, professionele en integere manier.  We luisteren naar en werken samen met onze cliënten en ketenpartners. Zo bieden we samen uitkomst.

Onze cliënten

Soms loopt het leven niet zoals gehoopt. Als verwijzer kun je vertrouwen op KesslerPerspektief om bij te staan. We kijken niet alleen naar de huidige situatie van de persoon, maar vooral naar hun gewenste toekomstbeeld.

Onze aanpak is gericht op mogelijkheden en kansen. Stap voor stap begeleiden we naar een gebalanceerd leven, met zorg en ondersteuning op maat, dichtbij. Ons doel is om kansen te creëren, mogelijkheden te benutten en persoonlijke groei te stimuleren. Met andere woorden: we zijn er om te helpen waar nodig!

“Mijn begeleider neemt mijn problemen niet uit handen, maar gaat samen met mij aan de slag om ze op te lossen. Dus nu heb ik mijn schulden op een rij, is mijn post geordend en loopt mijn aanvraag voor de schuldsanering. Maar ook krijg ik nu begeleiding om te werken aan mijn zelfbeeld. Daarin heb ik nog stappen te zetten.”

Lees hier het hele verhaal van Tamara.

Onze kernwaarden zijn:
Doorbreken
Vernieuwen
Verbinden
Bram en Miriam_verticaal_v2

Het bestuur

De Raad van Bestuur van KesslerPerspektief bestaat uit Miriam Heringa en Bram Schinkelshoek. 

Heringa en Schinkelshoek: “De strategische vraagstukken in het sociaal domein én het verder ontwikkelen van KesslerPerspektief en Arosa zien we als uitdaging. We werken graag samen met gemeenten, partners en collega’s. We zetten onze ervaring graag in om onze organisaties te optimaliseren. Met als doel: herstel en participatie, veiligheid en sociale inclusie van de cliënten van KesslerPerspektief en Arosa, de meest kwetsbare inwoners van de stad en buurt.”

Lees meer

Raad van Toezicht

De raad van toezicht (RvT) van KesslerPerspektief fungeert als sparringpartner voor het tweekoppige bestuur. Ze denkt met de bestuurders mee en adviseert rondom belangrijke bestuurlijke en organisatorische ontwikkelingen. De RvT heeft vier rollen:

De RvT van KesslerPerspektief bestaat uit een voorzitter en vijf leden. Zij zijn maatschappelijk betrokken, ademen het publiekelijke belang en laten bij het uitoefenen van toezicht hun hart spreken.

Lees meer